【中希双语】Νέοι τρόποι για να απολαύσετε τα έθιμα της κινεζικής Πρωτοχρονιάς, νιώστε την κινεζική νέα χρονιά στην αγορά της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς 年俗新玩法,在非遗年货墟市感受年味


Ανακαλύψτε τα πρωτοχρονιάτικα έθιμα, νοιώστε τη γεύση της πρωτοχρονιάς. Πρόσφατα, ξεκίνησε με επιτυχία η σειρά δραστηριοτήτων “Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά,ο πολιτισμός της παραμονής Πρωτοχρονιάς εισέρχεται σε χιλιάδες νοικοκυριά” που φιλοξενήθηκε από το Κέντρο Προστασίας Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Επαρχίας του Guangdong στο πλαίσιο της εκδήλωσης “Χαρούμενο φεστιβαλ Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς” στο Provcial Centre Guangultural.

Η φετινή πρωτοχρονιάτικη αγορά αγαθών συγκεντρώνει αντικείμενα άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς από το Guangzhou, το Zhuhai, το Foshan, το Dongguan και άλλα μέρη και φιλοξενεί 30 εκθεσιακά περίπτερα με πρωτοχρονιάτικα εδέσματα, χειροτεχνήματα και άλλα πολιτιστικά προϊόντα για τις καταναλωτικές ανάγκες πολιτών και τουριστών.


Ψωμάκια ψαριών Xintang, ζαχαρωμένο χειμωνιάτικο πεπόνι, χυλοπίτες ρυζιού Hakka, λουκάνικα Guancheng, κόκκινο κρασί ρυζιού Shunde και άλλα τρόφιμα και κρασιά, τα οποία είναι αρωματικά και λαχταριστά. Υπάρχουν επίσης εκθέσεις εξαιρετικής χειροτεχνίας, όπως σκαλιστός νεφρίτης και κεντήματα από το Guangzhou και φανάρια από το Foshan.

Από τις 24 Ιανουαρίου (την τρίτη ημέρα του Σεληνιακού Νέου Έτους) έως τις 28 Ιανουαρίου (την έβδομη ημέρα του Σεληνιακού Νέου Έτους), αυτή η σειρά δραστηριοτήτων θα δημιουργήσει επίσης μια σειρά από μαθήματα εμπειρίας άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς στο Πολιτιστικό Κέντρο Guangdong. Όσοι ενδιαφέρεστε, εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία και δηλώστε συμμετοχή.

寻年俗,品年味。近日,由广东省非物质文化遗产保护中心主办的“节庆‘叹’非遗”之“非遗过大年 文化进万家”系列活动非遗年货墟市于广东省文化馆顺利开展。

本次非遗年货墟市汇集广州、珠海、佛山、东莞等地非遗项目,设置非遗年味美食、年节手工艺品、文创产品等30个展销摊位,以丰富的非遗年货,满足不同市民游客的消费需求。

新塘鱼包、糖冬瓜、客家米粉、莞城腊肠、顺德红米酒等非遗美食美酒,飘香十里,让人垂涎欲滴;还有广州玉雕、广绣、佛山彩灯等精致手工艺品展览展示,让人流连忘返。

从1月24日(年初三)到1月28日(年初七),本次系列活动还将在广东省文化馆设置多场非遗体验课。感兴趣的朋友抓紧机会并报名啦~