【中希双语】Η πρώτη στο Guangdong! Η Meizhou δημιούργησε με επιτυχία μια εθνική πολιτιστική και οικολογική ζώνη προστασίας广东首个!梅州成功创建国家级文化生态保护区


Πρόσφατα, το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Κίνας ανακοίνωσε τη λίστα της δεύτερης ομάδας εθνικών περιοχών πολιτιστικής και οικολογικής προστασίας, και η περιοχή Οικολογικής Προστασίας του ππολιτισμού Hakka (Meizhou) ήταν μεταξύ αυτών. Μετά από περισσότερα από δέκα χρόνια αδιάκοπων προσπαθειών, η πειραματική περιοχή οικολογικής προστασίας πολιτισμού Hakka (Meizhou) πέρασε με επιτυχία την επιθεώρηση και έγινε η πρώτη πολιτιστική και οικολογική περιοχή προστασίας σε εθνικό επίπεδο στο Guangdong.

Η Meizhou είναι μια εξαιρετική τουριστική πόλη στην Κίνα, μια διάσημη ιστορική και πολιτιστική πόλη και η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ανατολικής Ασίας. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, υπάρχουν περισσότεροι από 7 εκατομμύρια Κινέζοι στο εξωτερικό, Κινέζοι και συμπατριώτες από το Χονγκ Κονγκ, το Μακάο και την Ταϊβάν των οποίων η πατρική κατοικία στο Meizhou καλύπτει περισσότερες από 80 χώρες και περιοχές.


近日,文化和旅游部公布了第二批国家级文化生态保护区名单,客家文化(梅州)生态保护区名列其中。经过十多年的不懈努力,客家文化(梅州)生态保护实验区成功通过验收,成为目前广东首个国家级文化生态保护区。

梅州是中国优秀旅游城市、国家历史文化名城、东亚文化之都,享有“世界客都”“世界长寿之都”等众多美誉。据统计,祖籍梅州的海外华人、华侨和港澳台同胞达700多万人,遍布80多个国家和地区。