【中希双语】Το νέο Μουσείο Τέχνης Guangzhou θα ανοίξει μέσα σε αυτό το έτος 广州美术馆新馆年内开放,面向社会征集美术作品


Προς το παρόν, το έργο του νέου Μουσείου Τέχνης Guangzhou (Guangzhou Art Museum) που βρίσκεται στην οδό Yizhou, στην περιοχή Haizhu, στο Guangzhou έχει εισέλθει στο τελικό στάδιο και σχεδιάζεται να ολοκληρωθεί και να ανοίξει εντός του 2023.

Στις 10 Φεβρουαρίου, το μουσείο ανακοίνωσε ότι θα εκθέσει μια συλλογή έργων τέχνης από όλα τα κοινωνικά στρώματα από εδώ και στο εξής, ενθαρρύνοντας κοινωνικές ομάδες και άτομα να κάνουν δωρεές μέχρι τις 31 Μαΐου 2023. Το νέο Μουσείο Τέχνης Guangzhou βρίσκεται στα νότια του Πύργου Guangzhou στην όχθη του ποταμού Pearl. Το σύνολο είναι σαν ένα ανθισμένο λουλούδι ήρωας (kapok) πάνω από την επιφάνεια του νερού.

Μετά την ολοκλήρωση, το Μουσείο Τέχνης Guangzhou θα είναι ένα διεθνές κτίριο με συνολική έκταση κατασκευής σχεδόν 80.000 τετραγωνικών μέτρων. Έχει γίνει ένα μεγάλης κλίμακας ολοκληρωμένο μουσείο τέχνης και έχει γίνει σημαντικό μέρος του αστικού κατασκευαστικού έργου του Guangzhou.


目前,位于广州市海珠区艺洲路的广州艺术博物院(广州美术馆)新馆项目已进入冲刺收尾阶段,计划2023年年内建成开放。2月10日,该馆发布消息,即日起向社会各界发起美术作品征集,鼓励社会团体、个人无偿捐赠,时间截至2023年5月31日。广州美术馆新馆选址珠江岸边广州塔南,整体犹如一朵盛开的英雄花(木棉花)独立于舒展的水面中央,建成后的广州美术馆为总建筑面积近8万平方米的国际化大型综合美术馆,成为广州市“三馆一场”“一馆一园”工程的重要组成部分。