【中希双语】Η πεδιάδα αγριοκράμβης στο Guangzhou που αγκαλιάζει την άνοιξη 陌上花开,广州油菜花田拥抱春天


Περιτριγυρισμένη από μια θάλασσα λουλουδιών, η άνοιξη στο Guangzhou, την πόλη των λουλουδιών, έρχεται ήσυχα κοντά μας. Πρόσφατα, ένα χρυσαφένιο χωράφι με αγριοκράμβη στο χωριό Jingxia, στην περιοχή Huangpu, έγινε δημοφιλές σημείο για check-in.

Τουρίστες και πολίτες έρχονται εδώ για να απολαύσουν τα λουλούδια και το τοπίο και να βγάλουν φωτογραφίες ως αναμνηστικά. Η περίοδος ανθοφορίας της ελαιοκράμβης είναι γενικά από τον Μάρτιο έως τον Απρίλιο την άνοιξη.


Λόγω του θερμού κλίματος στο Lingnan, τα τοπικά ανθοπωλεία είναι ήδη σε πλήρη άνθηση στα τέλη Φεβρουαρίου και η περίοδος ανθοφορίας θα διαρκέσει περίπου ένα μήνα. Το Jingxia Village έχει μια ιστορία σχεδόν 300 ετών.

Με τη συνεχή πρόοδο της αγροτικής κατασκευής, έχει γίνει ένα πολύ γνωστό “χωριό διασημοτήτων του Διαδικτύου” με όμορφο περιβάλλον και οικολογική βιωσιμότητα.

乍暖还春,微风徐徐,花城广州的春天在一片花海的簇拥下,悄悄地来到我们身边。近日,黄埔区迳下村的一片金黄色油菜花田成为热门打卡点,游客、市民慕名而来观花赏景,拍照留念。油菜花的花期一般为春季3-4月,因为岭南气候温暖,所以本地的花田2月末就已经盛开,花期会持续一个月左右。迳下村有着近300年的历史,随着乡村建设不断推进,目前已经是远近闻名的环境优美、生态宜居“网红乡村”。