【中希双语】Η bauhinia ανθίζει τον Μάρτιο και η άνοιξη είναι δυνατή στα κολέγια και τα πανεπιστήμια του Guangzhou 三月紫荆开,广州高校春意浓


Από χειμώνα σε άνοιξη, όλα ανακάμπτουν και τα ανθισμένα λουλούδια δεν χάνουν ποτέ την άνοιξη στο Guangdong. Τον Μάρτιο και τον Απρίλιο κάθε χρόνο, και στις δύο πλευρές των δρόμων και των στενών στο Guangzhou, μπορείτε συχνά να δείτε ροζ λουλούδια bauhinia να κρέμονται στα κλαδιά και να ταλαντεύονται με τον άνεμο.

Πρόσφατα, η bauhinia του Γεωπονικού Πανεπιστημίου της Νότιας Κίνας στο Guangzhou έχει εισέλθει στην περίοδο άνθισης. Είναι κατανοητό ότι το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Νότιας Κίνας έχει φυτέψει διαφορετικές ποικιλίες κόκκινων μπουμπουκιών με προγραμματισμένο τρόπο σε όλο το σχολείο. Προς το παρόν, ο αριθμός έχει ξεπεράσει τις 8.000.


Οι δύο τύποι κόκκινων μπουμπουκιών, Gongfen Bauhinia και Safflower Bauhinia, είναι οι πιο συνηθισμένοι. Από τα τέλη Φεβρουαρίου έως τον Μάρτιο, φυτεύονται σε όλη την πανεπιστημιούπολη. Τα κύρια σημεία που θα δείτε τα λουλούδια είναι στο κτίριο της διοίκησης του σχολείου, στην περιοχή του πάρκου υγροβιότοπου και γύρω από το γκαζόν του κτιρίου διδασκαλίας.

冬去春来,万物复苏,百花烂漫从不缺席岭南的春天,每年三四月份,花城广州的大街小巷道路两旁,常常可见粉色的紫荆花洋洋洒洒挂在枝头,随风摇曳。近期,广州华南农业大学的紫荆花,进入观赏盛花期。

据了解,华农在全校范围有规划地种植不同品种的紫荆花,目前数量已超过8000株,主要以宫粉羊蹄甲、红花羊蹄甲两类紫荆花品种最为常见,多数紫荆花的花期为2月底至3月份,在校园各处均有种植,主要赏花点在学校行政楼和湿地公园片区、教三大草坪周边等。