【中希双语】Γίνετε μάρτυρες της «στιγμής άνθισης» της Λογοτεχνικής Ακαδημίας Huacheng 见证花城文学院的“花开时刻”,步入文学春天


Περπατώντας στην Ακαδημία Λογοτεχνίας Huacheng στο πάρκο Guangzhou Yuexiu, με τα πράσινα φύλλα και τους λευκούς τοίχους και το άρωμα των βιβλίων, φαίνεται να έχει μπει η άνοιξη της λογοτεχνίας. Η πόλη είναι ο ακρογωνιαίος λίθος και η βάση της λογοτεχνίας.

Στις 25 Μαρτίου, με την ίδρυση της Λογοτεχνικής Ακαδημίας Huacheng και τη διοργάνωση της Βραδιάς Λογοτεχνίας Huacheng, στο Guangzhou, μια πόλη της λογοτεχνίας, είτε συγγραφείς, είτε κριτικοί είτε απλοί πολίτες, ένιωσαν τη νέα λογοτεχνική ατμόσφαιρα και ανάσα, και ένα νέο λογοτεχνικό πεδίο δημιουργήθηκε.


Αυτό το ολοκαίνουργιο πολιτιστικό ορόσημο που βρίσκεται στο σημείο εκκίνησης του πλαισίου της χιλιετίας του Guangzhou ανοίγει νέες φαντασίες και δυνατότητες για την ανάπτυξη υψηλής ποιότητας του Guangdong, της ευρύτερης περιοχής του κόλπου Guangdong-Hong Kong-Macao, ακόμη και της κινεζικής λογοτεχνίας.

走进广州越秀公园的花城文学院,绿叶白墙,书香沁润,仿佛步入了文学的春天。城市是文学的基石,也是文学的落脚点。3月25日,随着花城文学院的成立和花城文学之夜的举办,广州这座文学之城,无论是作家、评论家,还是普通市民,皆感受到了新的文学氛围和气息,也拥有了新的文学场域和空间。这个坐落于广州千年文脉起点的全新文化地标,为广东、粤港澳大湾区乃至中国文学的高质量发展,敞开了新的想象与可能。