【中希双语】Ο ζωολογικός κήπος του Guangzhou καλωσορίζει τα αρσενικά μικρά της καμηλοπάρδαλης 出生已有1.9米!广州动物园喜添长颈鹿雄性幼崽


Πρόσφατα, η οικογένεια των καμηλοπαρδάλεων Hai στον ζωολογικό κήπο Guangzhou υποδέχτηκε ένα αρσενικό μικρό. Το μικρό γεννήθηκε στις 8 το πρωί στις 7 Απριλίου, το όγδοο παιδί της μητέρας καμηλοπάρδαλης «Haihua» και η τρίτη γενιά θηλυκών καμηλοπαρδάλεων στον ζωολογικό κήπο του Guangzhou.

Τα νεογέννητα μικρά της καμηλοπάρδαλης έχουν συνήθως ύψος 1,7-1,8 μέτρα, αλλά τα μικρά που γεννιούνται αυτή τη φορά έχουν ύψος 1,9 μέτρα και βάρος 77,5 κιλά. Σύμφωνα με το προσωπικό του ζωολογικού κήπου, τα μικρά της καμηλοπάρδαλης συνεχίζουν να ψηλώνουν και να παίρνουν βάρος καθημερινά και είναι δυνατά μωρά. Προς το παρόν, τα μωρά έχουν μάθει και έχουν κατακτήσει ορισμένες δεξιότητες, όπως να στρίβουν το λαιμό τους για να καθαρίζουν το σώμα τους με τη γλώσσα τους, να τρέχουν στο δωμάτιο και να διπλώνουν με επιτυχία τα μπροστινά και πίσω πόδια τους για να καθίσουν και να ξεκουραστούν.


近日,广州动物园长颈鹿“海氏家族”喜添雄性幼崽。幼崽在4月7日8时出生,是长颈鹿妈妈“海华”的第八胎孩子,也是广州动物园母系长颈鹿的第三代。

刚出生的长颈鹿幼崽一般是1.7-1.8米,这次“海华”生产的幼崽身高已有1.9米,重77.5千克。保育员介绍,“海华”的幼崽每天还在不断地长高、增重,是强壮的宝宝。目前,幼崽已经学习和掌握一些本领,能扭动脖子用舌头清洁身体,在“月子房”里小跑,并成功折叠前后脚坐下休息。