【中希双语】Ελάτε στο νέο Πολιτιστικό Κέντρο του Guangzhou και κλείστε ένα ραντεβού για “Κινέζικο τσάι” 来广州市文化馆新馆,赴一场“中国茶”之约


Στις 23 Απριλίου, η έκθεση των παραδοσιακών κινεζικών δεξιοτήτων παρασκευής τσαγιού και των σχετικών εθίμων παρουσιάστηκε στο νέο Πολιτιστικό Κέντρο του Guangzhou. Η εκδήλωση αποτελείται από την κύρια έκθεση και την έκθεση τέχνης τσαγιού, μαθήματα εμπειρίας, διαλέξεις, σαλόνια και πολλές άλλες υποστηρικτικές δραστηριότητες σε συνδυασμό με την έκθεση και θα συνεχιστεί έως τις 30 Ιουνίου.

Οι δραστηριότητες προβολής χρησιμοποίησαν έξυπνα τους χώρους σε στιλ κήπου για να αναπαράγουν την ενοποίηση του τσαγιού και της φύσης και την ομορφιά της παραδοσιακής κουλτούρας τσαγιού. Η έκθεση επιλέγει τα κύρια τσάγια που έχουν μεγάλη επιρροή στο εξωτερικό, όπως πράσινο τσάι, μαύρο τσάι, σκούρο τσάι, τσάι Yunnan Puer, τσάι Chaozhou oolong σε πράσινο τσάι, τσάι Hunan Yueyang Junshan σε κίτρινο τσάι, τσάι από βότανα Guangdong, τσάι Chaoshan Gongfu. Τα έθιμα της κατανάλωσης τσαγιού στο Guangdong και άλλα έργα θα εκτεθούν, παρουσιάζοντας την ιστορική κληρονομιά και τη σύγχρονη καινοτομία της κουλτούρας του τσαγιού με σφαιρικό τρόπο.


4月23日,中国传统制茶技艺及其相关习俗展示活动在广州市文化馆新馆揭幕。该活动由主展览及茶艺展示、体验课、雅集、讲座、沙龙等许多配套活动结合展览空间展开,并将持续到6月30日。

展示活动巧妙利用了现场园林式馆舍,再现茶与自然融合,茶与道的传统文化之美。展览选取对海外有深远影响的主要茶类,包括绿茶中的苏州碧螺春,红茶中的福建坦洋工夫茶,黑茶中的四川雅安南路边茶、云南普洱茶、广西六堡茶,青茶中的潮州乌龙茶、黄茶中的湖南岳阳君山银针,另外融入广东凉茶、潮汕工夫茶、广府饮茶习俗等项目,于各个空间进行展览展示,全方位呈现茶文化的历史传承与当代创新。