【中希双语】Yao Liang, ο σχολιαστής του εκθεσιακού χώρου: μεταμορφώνεται σε «πρόσωπο των μέσων ενημέρωσης» στο μουσείο 展馆讲解员姚亮:在博物馆里转型“全媒体”


Ο Yao Liang, 24 ετών φέτος, είναι ξεναγός στο Μουσείο Guangzhou. Κατά τη διάρκεια της γιορτής της Εργατικής Πρωτομαγιάς φέτος, το Μουσείο του Guangzhou δέχτηκε μια τεράστια ροή επισκεπτών. Αυτός και οι συνάδελφοί του σχεδίασαν μια εκδήλωση ζωντανής μετάδοσης – “Midnight Guangzhou Museum”, και εμφανίστηκε ως ένας από τους παρουσιαστές. Η μεγαλύτερη ιδέα αυτής της ζωντανής μετάδοσης είναι να ξεκινήσει από τις 10:30 το βράδυ έως νωρίς το πρωί. Εκείνο το βράδυ, παρουσίασαν στο κοινό την επιχειρηματική κουλτούρα και τα αντιπροσωπευτικά πολιτιστικά λείψανα του Guangzhou στα τέλη της δυναστείας Qing. Προκειμένου να προσελκύσει το κοινό, φόρεσε επίσης ειδικά μια στολή αντίγραφο των αξιωματούχων της δυναστείας Qing και το αποτέλεσμα της ζωντανής μετάδοσης ήταν πολύ καλό.

姚亮,今年24岁,是广州博物馆的一名讲解员。今年五一劳动节期间,广州博物馆迎来了巨大客流。他与部门的小伙伴策划了一场直播活动——“午夜入潜广博”,并作为其中一位主播出镜。这场直播的最大创意是选在午夜开播,从晚上十点半一直持续到凌晨。当晚,他们为观众介绍广州十三行时期的商贸文化及代表性文物。为了吸引观众,他还特意穿了一套清朝官员的仿制服装,直播效果非常火爆。