【中希双语】Η πρώτη παγκόσμιας κλάσης έκθεση τροφίμων πραγματοποιείται στο Chaoshan, Guangdong 广东潮汕:流连人间食,至味是潮汕


Ξεκινώντας από το Han Yu στη δυναστεία Tang, μέχρι την ώριμη ανάπτυξη της κουζίνας Chaozhou κατά τη διάρκεια της Δημοκρατίας της Κίνας και τη φήμη της στο εσωτερικό και στο εξωτερικό από τη μεταρρύθμιση και το άνοιγμα, η κουζίνα Chaozhou έχει ξεχωρίσει μετά από περισσότερα από χίλια χρόνια ιστορίας και έχει παίξει σημαντικό ρόλο στη γαστρονομική κουλτούρα της Κίνας και του κόσμου. Πίσω από την έντονη ζωντάνια της κουζίνας Chaozhou, εκτός από τα δώρα της φύσης και τη μοναδική κουλτούρα Chaoshan, βρίσκεται επίσης η επιμονή, η κληρονομιά και η προώθηση γενεών μαγειρικών δασκάλων.


Ως «Πατρίδα της Κινεζικής Κουζίνας Chaozhou», η Shantou θα εγκαινιάσει τη σειρά εκδηλώσεων του Παγκόσμιου Συνεδρίου Chaozhou-Shantou Cuisine 2024 από τις 12 έως τις 14 Ιανουαρίου φέτος. Αυτή θα είναι επίσης η πρώτη φορά που η Shantou διοργανώνει έκθεση τροφίμων παγκόσμιας κλάσης. Εκείνη την περίοδο, η Shantou θα προσκαλέσει διασημότητες από την παγκόσμια βιομηχανία τροφίμων.

从唐代韩愈的初南食贻,到民国时期的潮州菜系发展成熟,再到改革开放以来的饮誉海内外,潮菜在历经一千多年的漫长岁月沉淀后脱颖而出,在中国乃至世界烹饪文化中占据了重要的位置。在潮菜始终保持着旺盛生命力的背后,除了有大自然的无私馈赠、独特的潮汕文化浸润外,更有赖于一代又一代的烹饪大师和有识之士的坚守、传承和发扬。

作为“中国潮菜之乡”,汕头将于今年1月12日至14日迎来2024世界潮汕菜大会系列活动,这也将是汕头首次举办世界级食品展会,届时汕头将广邀全球美食领域“大咖”共享“潮味”,擦亮“全国美食地标城市”“美食孤岛”等金字招牌。