【中希双语】Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα προκαταρκτικής αξιολόγησης των δέκα κορυφαίων νέων αρχαιολογικών ανακαλύψεων στη χώρα το 2023 και επιλέχθηκε η τοποθεσία Yingdeyan Shanzhai στο Guangdong 2023全国十大考古新发现初评结果揭晓,广东英德岩山寨遗址入选


Στις 20 Φεβρουαρίου, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της προκαταρκτικής αξιολόγησης των δέκα κορυφαίων νέων αρχαιολογικών ανακαλύψεων στη χώρα το 2023. 22 έργα επιλέχθηκαν για την τελική αξιολόγηση. Το Guangdong Yingdeyan Village Site επιλέχθηκε με επιτυχία ως το μοναδικό συμμετέχον έργο στην επαρχία Guangdong.

Τα ερείπια Yanshanzhai βρίσκονται στο Lancun, στην κωμόπολη Qingtang, στην πόλη Yingde, στην πόλη Qingyuan, στην επαρχία Guangdong, στη μέση της ορεινής περιοχής του βόρειου Guangdong και στο Δέλτα του ποταμού Pearl. Η τοποθεσία ανακαλύφθηκε το 2017. Αποτελείται από πολλαπλές τοποθεσίες κατανεμημένες σε διαφορετικές μορφές του εδάφους, όπως κορυφές ασβεστολιθικών κορυφών, σπήλαια και οροπέδια. Καλύπτει μια έκταση περίπου 100.000 τετραγωνικών μέτρων, είναι μεγάλης κλίμακας και πολυπλοκότητας.

2月20日,2023年度全国十大考古新发现初评结果揭晓,22个项目入围终评,广东英德岩山寨遗址作为广东省唯一参评项目成功入围。

岩山寨遗址位于广东省清远市英德市青塘镇榄村,地处粤北山地区与珠江三角洲的中间地带。遗址发现于2017年,由分布于石灰岩孤峰顶部、岩洞与台地等不同地貌部位的多个地点组成,面积约10万平方米,规模宏大、内涵复杂。