【中希双语】Hengqin: Περισσότερη παραδοσιακή κινέζικη ιατρική πηγαίνει από εδώ στον κόσμο 横琴:更多中医药从这里走向世界


Το Macao είναι παγκοσμίως γνωστό για τη βιομηχανία του τουρισμού και αναψυχής, ειδικά την βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών, η οποία έχει συμβάλει στην οικονομική ευημερία του. Ωστόσο, προβλήματα όπως η μικρή του έκταση και η ενιαία οικονομική δομή ανέκαθεν προβλημάτιζαν το Macao. Η κεντρική κυβέρνηση θεωρεί το Hengqin, το μεγαλύτερο νησί στο Zhuhai, ως στάδιο για την υποστήριξη της μέτριας διαφοροποίησης της ανάπτυξης του Macao.

Τον Μάρτιο του 2011, το Guangdong και το Macao υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας για την από κοινού ανάπτυξη του Hengqin. Τον Απρίλιο, το Βιομηχανικό Πάρκο Επιστήμης και Τεχνολογίας της συνεργασίας Guangdong-Macao Traditional Chinese Medicine Science and Technology ξεκίνησε επίσημα ως το πρώτο έργο που αναπτύχθηκε από κοινού από τα δύο μέρη στο Hengqin. Μετά από περισσότερα από 10 χρόνια κατασκευής και ανάπτυξης, στα τέλη Δεκεμβρίου 2023, υπήρχαν 198 εγγεγραμμένες εταιρείες στο πάρκο, συμπεριλαμβανομένων 65 εταιρειών του Macao, που αφορούσαν παραδοσιακή κινέζικη ιατρική, καλλυντικά, προϊόντα υγείας, ιατρικό εξοπλισμό, βιοϊατρική, ιατρικές υπηρεσίες και άλλα πεδία.

Στο εγγύς μέλλον, όλο και περισσότερα προϊόντα παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής θα έρχονται από το Hengqin στον κόσμο.

澳门以旅游休闲业闻名全球,尤其是博彩业曾造就了澳门经济的繁荣。但陆地面积狭小、经济结构单一等问题,一直困扰着澳门。中央政府就把横琴这个珠海面积最大的岛屿作为支持澳门适度多元发展的舞台。


2011年3月,广东和澳门签署合作框架协议,共同开发横琴。4月,“粤澳合作中医药科技产业园”作为两地共同开发横琴的第一个项目正式落地。经过10多年的建设和发展,截至2023年12月底,园区注册企业198家,其中澳门企业共65家,涉及中医药、化妆品、保健品、医疗器械、生物医药、医疗服务等领域。

不久的将来,越来越多的中医药产品,将从横琴走向世界。