【中希双语】Κάντε φίλους με πράγματα και ανταλλάξτε αναμνήσεις 以物会友,交换回忆,广州二手集市的年轻人偏爱旧物淘宝


Από τις 10 έως τις 12 Φεβρουαρίου, ο Wu Kaisi, ιδιοκτήτης “μόνιμων” παλαιών αντικειμένων, πραγματοποίησε μια αγορά μεταχειρισμένων για ανταλλαγή στο Guangzhou Lingnan E-commerce Park, προσελκύοντας μεγάλο αριθμό νέων που αγαπούν να παίζουν παιχνίδια, Μοντέρνα σακίδια πλάτης, εξαίσια κοσμήματα, ακόμη και αχρησιμοποίητες οδοντόβουρτσες και οδοντόκρεμες που δεν έχουν ανοιχτεί, μπορείτε να τα δείτε όλα σε αυτή την αγορά μεταχειρισμένων, και οι κανόνες συναλλαγών είναι επίσης πολύ απλοί.

Αφού οι πελάτες επιλέξουν τα αγαπημένα τους αντικείμενα, αφήνουν ένα δικό τους σε αντικατάσταση. Είδη οποιασδήποτε αξίας. Ο δημοσιογράφος είδε στη σκηνή ότι τα αντικείμενα με εξαιρετική και όμορφη εμφάνιση συχνά αναζητούνται από περισσότερους πελάτες. Οι μεταχειρισμένες σχολικές τσάντες και τα παιχνίδια μπορούν να περιγραφούν ως “σκληρό νόμισμα” στον ιστότοπο συναλλαγών.


Υπάρχει επίσης ένας μικρός αριθμός πελατών που είναι πιο πραγματιστές και ανταλλάσσουν ένα κουτί με ένα χαριτωμένο μπρελόκ με μια αχρησιμοποίητη οδοντόβουρτσα. Κατά την άποψη του Wu Kaisi, η διαδικασία συλλογής παλαιών αντικειμένων είναι σαν τη συλλογή κάποιων δοχείων που αποθηκεύουν συναισθήματα. Οι ιστορίες και τα συναισθήματα που δεν φαίνονται συχνά σε αυτά τα δοχεία είναι στην πραγματικότητα πολύ πιο πολύτιμα από τα ίδια τα παλιά αντικείμενα.

2月10日至12日,永续旧物的老板武楷斯在广州岭南电商园举办了一场闲置交换的二手集市,吸引了大批爱玩的年轻人来光顾,毛绒玩具、时尚背包、精美首饰、甚至是一直未开封的闲置牙刷牙膏,都可以在这个二手集市上看到,而交易的规则也非常简单,顾客选好自己心仪的物品后,留下一个自己的闲置物品,不限价值。记者在现场看到,外观精致美丽的闲置物品往往受到更多顾客追捧,二手书包与玩具可谓是交易现场的“硬通货”,也有少部分顾客比较务实,用一条可爱的钥匙扣换了一盒牙刷。在武楷斯看来,收集旧物的过程就好像是收集一些储存着情感的容器,这容器里面不常见到的故事与情怀,其实远比旧物本身更加珍贵。