【中希双语】Ελάτε στο Beijing Road, στο Guangzhou, και πηγαίνετε στο “Nanyue King Banquet” και γυρίστε τον χρόνο 2.000 χρόνια πίσω 来广州市北京路,赴2000多年前“南越王宴”


Από το “Nanyue King’s Banquet” που έχει αποκατασταθεί από αρχαία βιβλία, μέχρι την εκμάθηση πώς να φτιάχνετε το σημερινό καντονέζικο τσάι, ένα γεγονός εκτείνεται σε χιλιάδες χρόνια, δίνοντας μια πανοραμική άποψη της ανάπτυξης της καντονέζικης κουζίνας. Στις 15 Φεβρουαρίου, μια μοναδική πολιτιστική έκθεση και μια δραστηριότητα μη κληρονομικής κληρονομιάς επέτρεψε στους επισκέπτες της πεζοδρομημένης οδού Beijing Road να εκτιμήσουν άμεσα την ουσία και τη γοητεία της παραδοσιακής καντονέζικης κουζίνας.

Στον χώρο της εκδήλωσης, δημιουργήθηκε ένα αντίγραφο του βασιλικού συμποσίου του Nanyue όπως ήταν πριν από 2.000 χρόνια. Πιάτα όπως το Xiongguan Dangdao (χοιρινό), το Lu Jialaishi (γεύμα πουλερικών που χρησιμοποιεί ορτύκια αντί για σπάνια πουλιά όπως στην αρχαιότητα) κ.λπ., έχουν προσελκύσει μεγάλο αριθμό πολιτών και τουριστών να έρθουν και να το απολαύσουν.


从古籍还原而来的“南越王宴”,到学做今天的粤式茶点,一次活动,跨越千年,尽览粤菜发展源流。2月15日,一场别出生面的文化展示和非遗传承活动,让北京路步行街的游客直观领略传统粤菜文化精髓与魅力。活动现场摆起了仿制复原2000多年前的南越王宴。

菜品如雄关当道(站起来的乳猪)、陆贾来使(用鹌鹑替代古时珍稀鸟类的禽鸟膳)等,吸引了大量市民游客驻足欣赏。