【中希双语】Η αξία παραγωγή ς ενός φρέσκου φρούτου ξεπερνά τα 10 δισεκατομμύρια yuan!一颗鲜果产值超百亿元!茂名,太给“荔”了


Στο Maoming, τα litchi καλλιεργούνται εδώ και χιλιάδες χρόνια. Υπάρχουν ακόμα πολλά δέντρα χιλιάδων ετών στους τέσσερις μεγάλους κήπους litchi. Επί του παρόντος, υπάρχουν περισσότερα από 350 δέντρα litchi στην πόλη Maoming ηλικίας άνω των χιλίων ετών, πάνω από 1.000 δέντρα litchi ηλικίας άνω των πεντακοσίων ετών και 19.400 δέντρα litchi ηλικίας άνω του ενός αιώνα.

Το Maoming είναι επίσης η μεγαλύτερη βάση παραγωγής litchi στον κόσμο, με έκταση φύτευσης περίπου 1,39 εκατομμύρια στρέμματα και ετήσια παραγωγή άνω των 500.000 τόνων, που αντιπροσωπεύει περίπου το ήμισυ του Guangdong, το ένα τέταρτο της χώρας και το ένα πέμπτο του κόσμου. Η άνοδος και η πτώση της βιομηχανίας litchi στο Maoming θα επηρεάσει άμεσα την ανάπτυξη της τοπικής γεωργίας και ακόμη και την παραγωγή litchi στο Guangdong και ακόμη και σε ολόκληρη τη χώρα.

Τα τελευταία χρόνια, το Maoming έχει προωθήσει την ανάπτυξη υψηλής ποιότητας της βιομηχανίας litchi μέσω της βιομηχανίας, της αγοράς, της τεχνολογίας και του πολιτισμού, και η αξία παραγωγής ολόκληρης της βιομηχανικής αλυσίδας έχει ξεπεράσει τα 10 δισεκατομμύρια yuan.


在茂名,荔枝种植已有千年历史。荔枝四大古荔园现还保存有不少千年古荔树。目前,茂名全市千年以上荔枝树超过350株,五百年以上的超过1000株,百年以上的达19400株。

茂名还是世界最大的荔枝生产基地,种植面积约139万亩,年产量超50万吨,约占广东的1/2,全国的1/4,全世界的1/5。茂名荔枝产业兴衰将直接影响当地农业发展,甚至影响广东以至全国荔枝生产。

近年来,茂名通过打好产业、市场、科技、文化这“四张牌”,促进荔枝产业高质量发展,全产业链实现产值超百亿元。