【中希双语】Ο τερματικός σταθμός φέρι Pazhou Hong Kong-Macao άνοιξε προσωρινά για το κοινό 2小时直达香港!琶洲港澳客运码头临时对外开放


Αναφέρεται ότι ο τερματικός σταθμός επιβατών Pazhou Hong Kong-Macao εγκρίθηκε πρόσφατα να ανοίξει προσωρινά προς τον έξω κόσμο και θα ανοίξουν απευθείας δρομολόγια από το Pazhou προς το διεθνές αεροδρόμιο και την αστική περιοχή του Hong Kong.

Ως επιβατικό λιμάνι πρώτης κατηγορίας, ο τερματικός σταθμός φέρι Pazhou Hong Kong-Macao θα κατασκευαστεί σε δύο φάσεις. Μεταξύ αυτών, η επένδυση στην πρώτη φάση του έργου είναι περίπου 393 εκατομμύρια yuan, με έκταση κατασκευής περίπου 8.500 τετραγωνικών μέτρων. Δύο επιβατηγά πλοία, το «Haizhu Lake» και το «Haizhu Bay», έχουν τεθεί σε λειτουργία στο λιμάνι, ανοίγοντας απευθείας δρομολόγιο από το Pazhou προς το διεθνές αεροδρόμιο του Hong Kong, το οποίο διαρκεί περίπου 120 λεπτά.

Η λειτουργία του επιβατηγού τερματικού σταθμού Pazhou Hong Kong-Macao έχει καλύψει το κενό στις θαλάσσιες διαδρομές επιβατών υψηλής ταχύτητας από την κεντρική αστική περιοχή του Guangzhou στο Hong Kong-Macao και θα ενισχύσει έντονα τη διεθνή επιρροή και κάλυψη και θα προωθήσει σε μεγάλο βαθμό την εκθεσιακή βιομηχανία Guangzhou, συμπεριλαμβανομένης της έκθεσης Guangzhou.


据悉,琶洲港澳客运码头近日已被批准临时对外开放,将开通琶洲至香港国际机场和香港市区直达航线。

作为一类客运口岸,琶洲港澳客运码头分两期建设。其中,一期工程投资约3.93亿元,建筑面积约8500㎡,码头投入两艘客船“海珠湖”号和“海珠湾”号,开通琶洲至香港国际机场航线,约120分钟直达。

琶洲港澳客运码头的投入使用,填补了广州中心城区到港澳水上高速客运航线的空白,将有力助推包括广交会在内的广州会展业加速提升国际影响力和覆盖面。