【中希双语】Επισκεφθείτε τον “χάρτη Gourmet” του Foshan 探访佛山“美食秘境”


Η επίσκεψη στα όμορφα τοπία του κόσμου και η απόλαυση των νόστιμων φαγητών είναι οι σημαντικοί στόχοι των ταξιδιών πολλών ανθρώπων κατά τη διάρκεια των διακοπών. Είναι πάντα σωστό να επισκεφτείτε το Foshan, μια σημαντική γενέτειρα του πολιτισμού Lingnan.

Στην κωμόπολη Shunde της πόλης Foshan, πολλά εστιατόρια χρησιμοποιούν το «ψάρι» ως το πιο σημαντικό πιάτο. Συνδυάστε τη ζεστή κατσαρόλα Sichuan με το ψάρι Shunde για να φτιάξετε ένα νέο “fish head hotpot”

Στην κωμόπολη Chancheng της πόλης Foshan, υπάρχουν χοιρινό και «Shiwan Baijiu», που είναι γνωστά στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Εκτός από την αρχική διαδικασία παρασκευής κρασιού από ρύζι, το “Shiwan Baijiu” προσθέτει τη διαδικασία εμποτισμού λιπαρού κρέατος και το κρασί από ρύζι που ακολουθεί γίνεται πιο διαυγές, πιο ήπιο και πιο γλυκό στη γεύση.


Στην κωμόπολη Nanhai, στο Foshan, η μελιτζάνα είναι ένα φαγητό που πρέπει να δοκιμάσετε. Τραγανό και με γλυκιά γεύση, είναι ένα πιάτο που πρέπει να παραγγείλετε για δείπνο.

畅游天下美景、品味人间美食是不少人节假日里“背起行囊”的重要目的,来一趟岭南文化的重要发源地——佛山,总是没错的。

在佛山顺德,不少餐厅以“鱼”为招牌菜。做“鱼头火锅”的东灶鱼头,把四川的火锅和顺德的鱼融合在一起,走一条新的火锅路线。在佛山禅城,有享誉海内外酝扎猪蹄和石湾玉冰烧。石湾玉冰烧在原来米酒酿造工艺上,增加“缸埕陈酿、肥肉酝浸”,酝浸了肥肉后的米酒变得更加清透醇香,口感甘洌。在佛山南海,盐步秋茄是不得不品尝的“不二之选”。在佛山南海,爽脆、甘甜的口感是大顶苦瓜刺身是食客们必点的菜式。