【中希双语】Maoming, Guangdong: Οι παλιά δέντρα λίτσι είναι τόσο γλυκά! 广东茂名:老树荔枝甜到心!这一颗果子“真·励志”


Τα λίτσι του κόσμου κοιτάζουν την Κίνα και τα κινέζικα λίτσι κοιτάζουν το Guangdong. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του υποκαταστήματος Guangdong της Γενικής Διοίκησης Τελωνείων, λίτσι αξίας 170 εκατομμυρίων yuan εξάχθηκαν από το Guangdong το 2022, αντιπροσωπεύοντας το 59,4% των εξαγωγών λίτσι της χώρας.

Στο Maoming του Guangdong, τη μεγαλύτερη βάση φύτευσης λίτσι στον κόσμο, το 90% των πόλεων παράγει λίτσι και το 80% των αγροτών καλλιεργεί λίτσι. Η ετήσια παραγωγή αντιπροσωπεύει περίπου το 1/2 του Guangdong, το 1/4 της χώρας και το 1/5 του κόσμου. Επί του παρόντος, η βιομηχανία λίτσι του Maoming έχει επιτύχει ανάπτυξη υψηλής ποιότητας, με αξία παραγωγής άνω των 11 δισεκατομμυρίων yuan.

Έχει γίνει μια χαρακτηριστική και συμφέρουσα βιομηχανία, σημείο αναφοράς για την ανάπτυξη της εθνικής βιομηχανίας λίτσι και μοντέλο επίδειξης για την αναζωογόνηση των αγροτικών βιομηχανιών.


世界荔枝看中国,中国荔枝看广东。据海关总署广东分署的统计,2022年出口广东荔枝1.7亿元,占全国荔枝出口的59.4%。在全世界最大连片荔枝种植基地——广东茂名,90%的乡镇生产荔枝,80%的农户种植荔枝,年产量约占广东的1/2、全国的1/4、世界的1/5。目前,茂名荔枝实现全产业链高质量发展,产值超110亿元,成为富民兴村特色优势产业、全国荔枝产业发展的标杆、乡村产业振兴的示范样板。