【中希双语】Liu Guoyu: Ποίηση, καλλιγραφία και ζωγραφική 刘国玉:诗书画,缺一就不是真正的中国画家


Στο Wengyuan, στο βόρειο Guangdong, ο διάσημος ζωγράφος Liu Guoyu έζησε για μεγάλο χρονικό διάστημα, αφοσιώθηκε στην έρευνα και τη δημιουργία ζωγραφικής τοπίων με μελάνι και συγκέντρωσε κεφάλαια για να ιδρύσει την Ακαδημία ποίησης, καλλιγραφίας και ζωγραφικής Wengshan, ένα από τα μεγαλύτερα ιδρύματα τέχνης δημόσιας πρόνοιας στο Lingnan.

Ο Liu Guoyu είναι γνωστός στον κόσμο της τέχνης για την ποίηση, την καλλιγραφία και τη ζωγραφική του. Κατά τη γνώμη του, η λογοτεχνία και η καλλιγραφία μπορούν συχνά να προσδώσουν ψυχή στην κινέζικη ζωγραφική. Για τους ζωγράφους που μπαίνουν στην Ακαδημία ποίησης, καλλιγραφίας και ζωγραφικής για να μάθουν και να επικοινωνήσουν, ο Liu Guoyu απαιτεί όχι μόνο να μπορούν να σχεδιάζουν, αλλά και να γράφουν και να κατανοούν ποίηση. Υπό την έμπνευσή του, όλο και περισσότεροι ποιητές, καλλιγράφοι και ζωγράφοι συγκεντρώνονταν εδώ, πετυχαίνοντας καρποφόρα αποτελέσματα στη δημιουργία και την επικοινωνία τους.

在粤北翁源,著名画家刘国玉长期居此,远望翁山,近观滃水,一心精研、创作焦墨山水画,并自筹资金建立岭南地区最大的纯公益性艺术机构之一——翁山诗书画院。


刘国玉以诗、书、画享誉画坛。在他看来,文学和书法往往能赋予中国画以灵魂。凡是进入诗书画院学习交流的画家,刘国玉不仅要求他们会画画,还要会写字、懂诗词。在他的感召下,越来越多诗书画家汇聚在翁山诗书画院,在创作和交流中收获累累硕果,“翁山现象”因此蔚为大观。