【中希双语】Η Qiong Xia, μαθητευόμενη της διάσημης καντονέζας ηθοποιού όπερας Hong Xian’nv, πραγματοποίησε μια καντονέζικη παράσταση όπερας 广东广州:红线女关门弟子琼霞粤剧艺术专场举办


Το βράδυ της 22ας Ιουλίου, η παράσταση της καντονέζικης όπερας της Qiong Xia και η περιοδεία της αρχικής καντονέζικης όπερας “Home Visit” πραγματοποιήθηκε στο Cantonese Opera Art Museum στο Enning Road στο Guangzhou. Η Qiong Xia, η μαθητευόμενη της διάσημης καντονέζας ηθοποιού όπερας Hong Xian’nv, και οι μαθητευόμενοι της Qiong Xia παρουσίασαν κλασικά έργα καντονέζικης όπερας για τους καντονέζους θαυμαστές της όπερας στο Guangzhou και κέρδισαν πολλά χειροκροτήματα.

Η Qiong Xia σπούδασε κάτω από την master της καντονέζικης όπερας Hong Xian’nv και είναι η νικήτρια του βραβείου Plum Blossom για το κινέζικο δράμα. Είναι ηγετική φυσιογνωμία στην τέχνη της καντονέζικης σκηνής όπερας σήμερα, με μια ολοκληρωμένη γκάμα φωνής, χρώματος και τέχνης. Η Hong Xian’nv έγραψε κάποτε για την Qiongxia, «Τα ρόδινα σύννεφα της καντονέζικης όπερας έχουν ένα λαμπρό μέλλον».


7月22日晚,“红韵琼姿永霞彩”——琼霞粤剧艺术专场暨原创粤剧小戏《家访》巡演活动广州站在广州恩宁路的粤剧艺术博物馆举办。红线女关门弟子琼霞,以及琼霞的弟子们为广州粤剧戏迷演绎了粤剧经典作品,获得满堂喝彩。

琼霞师从粤剧一代宗师红线女,是正式斟茶拜师入室的红线女关门弟子,是中国戏剧梅花奖获得者。她是当今粤剧舞台上不可多得的声、色、艺俱全,德艺双馨的“红派”领军人物。红线女曾亲笔为她题字“粤剧琼霞 前程无限”。