【中希双语】Το Guangdong διοργανώνει ένα φεστιβάλ ψαρέματος και προσεύχεται για τους ψαράδες να πάνε ασφαλείς και ομαλά στη θάλασσα 广东人,快捞起这份“开渔指南”


Η αλιευτική περίοδος στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας θα ξεκινήσει επίσημα φέτος. Το Guangdong διοργανώνει το Φεστιβάλ Ψαρέματος στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας κάθε χρόνο αυτή την εποχή, για να προσευχηθεί για τους ψαράδες να πάνε στη θάλασσα με ασφάλεια και ομαλά, και τα ψάρια και οι γαρίδες να είναι άφθονα.

Οι πόλεις Yangjiang, Zhanjiang, Maoming, Jiangmen, Shanwei, Heyuan και άλλα μέρη έχουν οργανώσει υπέροχες πολιτιστικές δραστηριότητες γεμάτες τοπικά χαρακτηριστικά, προσευχόμενοι για την ευημερία της χώρας και των ανθρώπων και για καλό καιρό. Επιπλέον, η πρώτη παρτίδα ψαριών που αλιεύτηκε θα δημοπρατηθεί.

Την ημέρα της εκδήλωσης της Πράσινης Λίμνης 2023, αλιεύτηκαν περισσότερα από 30000 κιλά φρέσκου ψαριού, με το μεγαλύτερο «ψάρι» να ζυγίζει 31,4 κιλά.


2023年南海伏季休渔将正式结束。广东每年在这个时候都会举办南海开渔节,祈求渔民出海平安顺利、鱼虾满仓。阳江安排了发布祭海、渔家大宴、海陵岛第二届荷花节等9项精彩活动,充满了浓郁的地方文化色彩;湛江2023“红树林之城”海鲜美食放送季活动也同步举行;茂名2023南海(茂名博贺)开渔节祭海庆典以传统的祭祀仪式祈求国泰民安、风调雨顺、鱼虾满仓;江门台山广海渔港整齐排列的渔船,将在震撼的锣鼓声和鞭炮声中升起风帆;汕尾将在主会场汕尾市凤山妈祖广场举办开渔节活动,首批回港渔获将进行拍卖;河源2023万绿湖开渔活动当天收获6万余斤新鲜渔获,其中最大的“头鱼”重达62.8斤。