【中希双语】Στο Guangzhou, συναντήστε την αρχαία πόλη Panlong πριν από 3.500 χρόνια 在广州,遇见3500年前的盘龙古城


Στις 22 Αυγούστου, η έκθεση «Πόλη Panlong – Χάλκινος Πολιτισμός στη λεκάνη του ποταμού Yangtze» άνοιξε στον εκθεσιακό χώρο του παλατιού του Μουσείου Nanyue King. Εκτέθηκαν συνολικά 205 εξαίσια πολιτιστικά κειμήλια, που αναδημιουργούσαν τη ζωή της πόλης, τις στρατιωτικές θυσίες και εργατική παραγωγή των προγόνων της πόλης Panlong.

Το καλοκαίρι του 1954, μια καταστροφική πλημμύρα σημειώθηκε στη Wuhan. Όταν οι εργάτες πήραν χώμα για να ενισχύσουν το φράγμα του ποταμού Yangtze, ανακάλυψαν κατά λάθος τάφους και μπρούτζινα αντικείμενα και ανακαλύφθηκε η αρχαία πόλη Panlong ηλικίας 3.500 ετών. Η πόλη Panlong βρίσκεται στα βόρεια προάστια του Wuhan, στην επαρχία Hubei, στη χερσόνησο της λίμνης Panlong. Είναι η τοποθεσία πριν από τη δυναστεία Shang με το υψηλότερο επίπεδο και τα πλουσιότερα κειμήλια που είναι γνωστά στη λεκάνη του ποταμού Yangtze. Περισσότερα από 3000 εξαίσια πολιτιστικά κειμήλια, συμπεριλαμβανομένου του μεγάλου νεφρίτη Ge, του χάλκινου μεγάλου στρογγυλού Ding, του χάλκινου Yue, έχουν ανακαλυφθεί.


8月22日,“盘龙城——长江流域的青铜文明”展览在南越王博物院王宫展区正式开幕,共展出205件(套)精美文物,再现盘龙城先民的城邑生活、兵戎祭祀和劳动生产等画卷。

1954年夏天,武汉发生特大洪水。工人在取土加固长江堤坝时,在盘龙城地块意外发现了墓葬和青铜器,有3500年历史的盘龙城古邑开始浮出水面。盘龙城遗址位于湖北武汉北郊,地处盘龙湖半岛,是长江流域已知等级最高、遗迹最丰富的商代前期遗址,又被誉为“武汉城市之根”。遗址包括宫城区、李家嘴、杨家湾、杨家嘴、王家嘴等多个地点,总面积为3.95平方公里,出土了大玉戈、青铜大圆鼎、青铜钺、绿松石镶金片饰件等3000余件精美文物。