【中希双语】Κοιτάζοντας το μέλλον του “Hetao” 看“小河套”的“大未来”


Πρόσφατα, το Κρατικό Συμβούλιο της Κίνας εξέδωσε το “Σχέδιο ανάπτυξης για το πάρκο Shenzhen της ζώνης συνεργασίας επιστημονικής και τεχνολογικής Καινοτομίας Hetao Shenzhen-Hong Kong”, το οποίο έχει προσελκύσει μεγάλη προσοχή τόσο εγχώρια όσο και διεθνώς.

Η συνολική έκταση της περιοχής είναι 3,89 τετραγωνικά χιλιόμετρα, συμπεριλαμβανομένων 3,02 τετραγωνικών χιλιομέτρων του πάρκου Shenzhen και 0,87 τετραγωνικών χιλιομέτρων του πάρκου του Hong Kong. Είναι η μοναδική πλατφόρμα στην ευρύτερη περιοχή του κόλπου Guangdong-Hong Kong-Macao με θέμα την τεχνολογική καινοτομία. Ως η τέταρτη μεγάλη πλατφόρμα συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή του κόλπου Guangdong-Hong Kong-Macao, μετά τις Hengqin, Qianhai και Nansha, καλλιεργεί το μεγάλο μέλλον της συνεργασίας Shenzhen-Hong Kong στην επιστήμη και την τεχνολογία καινοτομίας. Στη συνέχεια, ακολουθήστε τον ρεπόρτερ από το Yangcheng Evening News για να εξερευνήσετε αυτό το πάρκο!

日前,国务院印发《河套深港科技创新合作区深圳园区发展规划》,引起国内外的高度关注。


河套深港科技创新合作区总面积3.89平方公里,包括3.02平方公里的深圳园区和0.87平方公里的香港园区,是粤港澳大湾区唯一以科技创新为主题的特色平台。作为粤港澳大湾区继横琴、前海、南沙后的第四个重大合作平台,这里孕育着深港科创合作大未来。接下来,跟随羊城晚报全媒体记者来一探这片科创热土吧!