【中希双语】Ένα σύνολο εικόνων που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε ξανά την ευρύτερη περιοχή του κόλπου Guangdong-Hong Kong-Macao! 一组图,带你重新认识粤港澳大湾区!


Τι είναι η ευρύτερη περιοχή του κόλπου Guangdong-Hong Kong-Macao; Γεωγραφικά, η ευρύτερη περιοχή του κόλπου Guangdong-Hong Kong-Macao αποτελείται από εννέα πόλεις στο Δέλτα του ποταμού Pearl και τις δύο ειδικές διοικητικές περιοχές του Hong Kong και του Macao, που καλύπτουν μια έκταση 56.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Από οικονομική άποψη, ο συνολικός οικονομικός όγκος της ευρύτερης περιοχής του κόλπου Guangdong-Hong Kong-Macao θα ξεπεράσει τα 13 τρισεκατομμύρια yuan το 2022, δημιουργώντας το 11% του συνολικού οικονομικού όγκου με λιγότερο από το 1% της χερσαίας έκτασης της χώρας και το 5% του πληθυσμού. Ένα σύνολο εικόνων που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε ξανά την ευρύτερη περιοχή του κόλπου Guangdong-Hong Kong-Macao! Μια ποικιλόμορφη, νεανική, πράσινη, γεμάτη εκπλήξεις, ελκυστική και πρωτοποριακή πλατφόρμα συνεργασίας.

什么是粤港澳大湾区?从地理上看,粤港澳大湾区由珠三角九市和香港、澳门两个特别行政区组成,面积5.6万平方公里。从经济上看,粤港澳大湾区2022年经济总量超过13万亿元人民币,以不到全国1%的国土面积、5%的人口,创造了11%的经济总量。一组图,带你重新认识粤港澳大湾区!一个多样、年轻、绿色、充满惊喜,有吸引力,创新力的合作平台。