【中希双语】Η Παγκόσμια Επενδυτική Διάσκεψη του 2023 της ευρύτερης περιοχής του κόλπου Guangdong-Hong Kong-Macao υπέγραψε συμβόλαια που υπερβαίνουν τα 2,24 τρισεκατομμύρια yuan 2023粤港澳大湾区全球招商大会签约超2.24万亿元


Στις 8 Νοεμβρίου, το Παγκόσμιο Επενδυτικό Συνέδριο 2023 της ευρύτερης περιοχής του κόλπου Guangdong-Hong Kong-Macao 2023 πραγματοποιήθηκε στο Guangzhou. Πολλές εταιρείες του Fortune 500 και γνωστές κορυφαίες εταιρείες από όλο τον κόσμο παρευρέθηκαν στην εκδήλωση δίνοντας «ψήφο εμπιστοσύνης» στην ευρύτερη περιοχή του κόλπου με πραγματικό χρυσό και ασήμι.


Συνολικά 26 μεγάλα έργα επιλέχθηκαν για επιτόπια υπογραφή σε αυτό το συνέδριο. Σύμφωνα με προκαταρκτικά στατιστικά στοιχεία, το συνέδριο ολοκλήρωσε συνολικά 859 επενδυτικά και εμπορικά έργα, με συνολικό ποσό που υπερβαίνει τα 2,24 τρισεκατομμύρια yuan.


Στη συνάντηση για την προώθηση της επενδυτικής πολιτικής αυτής της διάσκεψης, οι εννέα πόλεις στο Δέλτα του Μαργαριταρένιου ποταμού ανέπτυξαν νέες στρατηγικές για να προσελκύσουν ενεργά παγκόσμιους επενδυτές.


«Η ευρύτερη περιοχή του κόλπου έχει απεριόριστες δυνατότητες και το Hong Kong έχει το μοναδικό πλεονέκτημα ότι «υποστηρίζεται από την πατρίδα και συνδέεται με τον κόσμο».



Ο Chan Baili, αναπληρωτής γραμματέας του Γραφείου Εμπορίου και Οικονομικής Ανάπτυξης του Hong Kong , δήλωσε ότι το Hong Kong θα εκμεταλλευτεί την ελεύθερη ροή ανθρώπων, υλικοτεχνικής υποστήριξης, κεφαλαίων και πληροφοριών, για να κάνει καλή δουλειά «να φέρνει και να βγαίνει έξω».


Ο Yu Yusheng, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Προώθησης Εμπορίου και Επενδύσεων του Macao, δήλωσε: «Το νέο μοντέλο κοινής συνεργασίας μεταξύ του Macao και του Hengqin μπορεί να αντανακλά την «πλατφόρμα του Macao + διεθνείς πόρους + χώρο Hengqin» και να επιτύχει το αποτέλεσμα της κοινής χρήσης αποτελεσμάτων.


Το Guangdong έχει εισαγάγει 17 πολιτικές για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στη βιομηχανία. Κατά τα τρία πρώτα τρίμηνα του τρέχοντος έτους, το Guangdong ολοκλήρωσε 640 έργα με σύμβαση με συνολική επένδυση 427 δισεκατομμυρίων yuan, με επίκεντρο τις επενδύσεις στη βιομηχανία και τις επενδύσεις στα κεντρικά γραφεία.


Η αυξανόμενη ζωτικότητα της καινοτομίας, η τεράστια καταναλωτική αγορά και το ανοιχτό επιχειρηματικό περιβάλλον έχουν προσελκύσει ξένες εταιρείες να επενδύσουν στην ευρύτερη περιοχή του κόλπου.


Ο Liu Xiao, αντιπρόεδρος εταιρικών υποθέσεων του British Taylor Group στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, δήλωσε ότι η επένδυση στο Guangdong είναι η μόνη επιλογή για τον Όμιλο Taylor. Πέρυσι, ο Όμιλος Taylor εξαγόρασε πλήρως την Quantum Hi-Tech, μια τοπική εταιρεία στο Jiangmen, για 237 εκατ. δολάρια Η.Π.Α.. Η εξαγορά συνεισέφερε άμεσα 340 εκατομμύρια RMB σε φορολογικά έσοδα στην οικονομία του Guangdong. Ο Liu Xiao είπε ότι στο μέλλον, θα ακτινοβολεί σε όλη την ευρύτερη περιοχή του κόλπού και ακόμη και σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω της ανάπτυξης στο Guangdong.


Η Amway China, η οποία έχει τις ρίζες της στο Guangzhou εδώ και 30 χρόνια, έδωσε επίσης μια «υποστηρικτική ψήφο» για την ευρύτερη περιοχή του κόλπου. Φέτος, η παραγωγική βάση της Amway China που βρίσκεται στη ζώνη ανάπτυξης του Guangzhou ανακοίνωσε αύξηση κεφαλαίου και επέκταση της παραγωγικής ικανότητας. Ο Yu Fang, Πρόεδρος της Amway China, δήλωσε ότι η παραγωγική βάση της Amway στο Guangzhou, εκτός από την εξυπηρέτηση της κινεζικής αγοράς, εξυπηρετεί επίσης 50 αγορές σε όλο τον κόσμο και έχει γίνει κόμβος της παγκόσμιας αλυσίδας εφοδιασμού της Amway.


Στη Shanghai, είναι η ευκαιρία της έκτης Διεθνούς Έκθεσης Εισαγωγών της Κίνας. Αυτή η Παγκόσμια Διάσκεψη Προώθησης Επενδύσεων στην ευρύτερη περιοχή του κόλπου Guangdong-Hong Kong-Macao ξεπερνά το Guangdong, το Hong Kong και το Macao και συνδέεται με τη Διεθνή Έκθεση Εισαγωγών της Κίνας για να ενισχύσει το spillover effect.


Αναφέρεται ότι το Guangdong βασίζεται στην πλατφόρμα CIIE για να οργανώσει μια σειρά από οικονομικές και εμπορικές δραστηριότητες ανταλλαγής στη Shanghai. Παρόντες ήταν εκπρόσωποι ξένων επιχειρηματικών ενώσεων όπως το Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στην Κίνα, το Γερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και η Υπηρεσία Προώθησης Επενδύσεων Ιαπωνίας-Κίνας, καθώς και εκπρόσωποι από 120 πολυεθνικές εταιρείες.


Ο Michael Ho, πρόεδρος του Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στην Κίνα, δήλωσε ότι τα τελευταία τρία χρόνια, η ευρύτερη περιοχή του κόλπου Guangdong-Hong Kong-Macao συχνά θεωρείται ως «εξαιρετικός επενδυτικός προορισμός» στην Κίνα από εταιρείες-μέλη του επιμελητηρίου.


Ανοιχτός και δυνατός ήχος, ηχώ μεγάλης διάρκειας. Η πόρτα του Guangdong ανοίγει όλο και ευρύτερα, με επενδυτές και επιχειρηματίες από το εσωτερικό και το εξωτερικό να έρχονται σωρεία για να επενδύσουν και να ξεκινήσουν επιχειρήσεις στο νότιο Guangdong, επιτυγχάνοντας αποτελέσματα κερδοφόρα στην ευρύτερη περιοχή του κόλπου.

11月8日,2023粤港澳大湾区全球招商大会在广州举行,来自全球的众多世界500强企业、知名龙头企业应约而至,相继用真金白银为大湾区投下“信任票”。

本次大会共遴选了26个重大项目进行现场签约。据初步统计,大会共达成投资贸易项目859个,总金额超2.24万亿元。

在此次大会的投资政策推介会上,珠三角9市各出新招,积极招揽全球投资者。

“大湾区潜力无限,香港拥有‘背靠祖国、联通世界’的独特优势。”香港商务及经济发展局副局长陈百里表示,香港将利用好人流、物流、资金流、信息流自由流通的优势,做好“引进来、走出去”的工作。

澳门贸易投资促进局主席余雨生谈到:“通过澳门和横琴联动合作新模式,能够体现出‘澳门平台+国际资源+横琴空间’,达到成果共享的效果。

广东出台了制造业吸引外资17条政策。今年前三季度广东已完成签约项目640个,投资总额4270亿元,并侧重于制造业招商及总部招商。

澎湃的创新活力、庞大的消费市场、开放的营商环境,吸引外资企业加码投资大湾区。

英国泰莱集团亚太区企业事务副总裁刘晓表示,投资广东是泰莱集团的不二选择。去年,泰莱集团以2.37亿美元全资收购江门本土企业量子高科,该收购直接为广东经济贡献税收人民币3.4亿元。刘晓表示,未来,其将通过在粤发展,辐射整个大湾区乃至全球。

在广州扎根30年的安利中国,同样为大湾区投下了“支持票”。今年,位于广州开发区的安利中国生产基地宣布增资扩产。安利(中国)总裁余放表示,安利在广州的生产基地,除了服务中国市场,还服务了全球50个市场,已经成为安利全球供应链的一个枢纽。

在上海,正值第六届中国国际进口博览会举办之际。本届粤港澳大湾区全球招商大会走出粤港澳,与进博会联动强化溢出效应。

据悉,广东依托进博会平台,在上海组织系列经贸交流活动。来自中国美国商会、德国工商大会、日中投资促进机构等外国商协会的代表以及120家企业的跨国公司代表悉数到场。

中国美国商会总裁何迈可表示,过去三年,粤港澳大湾区常被商会的会员企业视为中国的“绝佳投资目的地”。

开放强音,经久回响。广东的开放之门越开越大,海内外投资者、企业家纷至沓来,在南粤大地投资兴业,在大湾区实现共赢。