【中希双语】Ελάτε στο Guangzhou Orchid Garden για να εκτιμήσετε πίνακες ζωγραφικής κατά τη διάρκεια της Κινέζικης Πρωτοχρονιάς 新春来广州兰圃赏通草画


Στο πέμπτο υπόστεγο ορχιδέας του Guangzhou Orchid Garden, σχεδόν 20 πίνακες ζωγραφικής εκτίθενται αθόρυβα, παρουσιάζοντας μια υφή σαν κέντημα κάτω από τον φωτισμό.
Πρόσφατα, άνοιξε η 31η Guangzhou Garden Expo Guangzhou, εγκαινιάζοντας μια σειρά από συναρπαστικές εκθέσεις και περισσότερες από δέκα δραστηριότητες παράστασης, μεταξύ των οποίων οι εξαίσιοι και μικροί πίνακες ζωγραφικής έδειξαν τη μοναδική γοητεία τους.
Οι πίνακες ζωγραφικής είναι ένα είδος ζωγραφικής εξαγωγής που ζωγράφισαν δεκατρείς λαϊκοί ζωγράφοι στο Guangzhou τον 19ο αιώνα. Βασίζονται σε κινέζικες σχολαστικές τεχνικές ζωγραφικής και απορροφούν δυτικές τεχνικές, όπως η φωτεινή και η σκοτεινή προοπτική. Τα θέματα περιλαμβάνουν διάφορες πτυχές της κοινωνίας στην περιοχή Lingnan, λουλούδια, πουλιά, έντομα, ψάρια και τις μεγάλες εμπορικές ανταλλαγές μεταξύ Κίνας και Δύσης. Είναι γνωστό ως “Καρτ ποστάλ του Guangdong στη δυναστεία Qing”. Τον Οκτώβριο του 2022, η ζωγραφική Tongcao επιλέχθηκε στην όγδοη παρτίδα αντιπροσωπευτικών έργων άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς του δήμου Guangzhou.

吉祥花蝶、广府新语、市花木棉、岭南风物……广州兰圃第五兰棚内,近20幅非遗通草画静静陈列,光线照射下,呈现出宛如绣品一样的纹理质感。

近日,第31届广州园林博览会广州兰圃分会场开幕,推出多项精彩展览和十余项展演活动,其中在第五兰棚展出“湾区历史记忆”非遗通草画,通过精致小巧的通草画,展现了独特的广府魅力。

通草画是十九世纪由广州十三行民间画匠绘制的一种外销画,以中国工笔画技法为基础,并吸收西方明暗透视等技法绘制而成。通草画的题材囊括岭南地区的社会百态、花鸟虫鱼以及中西贸易往来的盛况,被称为“清代广府明信片”。2022年10月,通草画入选第八批广州市级非遗代表性项目名录。