【中希双语】Ο θρυλικός ήρωας Hong Xiguan δίδαξε κάποτε τις μοναδικές του δεξιότητες σε αυτό το αρχαίο χωριό στο Guangzhou! 传奇大侠洪熙官,曾在广州这座古村传授绝艺!


Κρυμμένο ανάμεσα στα βουνά στα δυτικά του Huadu του Guangzhou είναι ένα αρχαίο χωριό με όνομα Cangshuyuan. Εκτός από την ιστορική ατμόσφαιρα εδώ, υπάρχει και η ατμόσφαιρα πολεμικών τεχνών. Σύμφωνα με το μύθο, στις αρχές της δυναστείας Qing, ο μεγάλος ήρωας Hong Xiguan, ο οποίος εμφανιζόταν συχνά σε δράματα πολεμικών τεχνών, κάποτε ζούσε σε απομόνωση εδώ και δίδασκε στους χωρικούς πολεμικές τέχνες. Ακριβώς λόγω αυτής της ευκαιρίας, πολλοί χωρικοί στο χωριό Cangshuyuan εξασκούν το Hongquan για γενιές και ίδρυσαν μια σχολή πολεμικών τεχνών στα τέλη της δυναστείας Qing, η οποία έχει περάσει για περισσότερα από εκατό χρόνια. Αν δεν έχετε τίποτα να κάνετε το Σαββατοκύριακο, μπορείτε να έρθετε εδώ για διακοπές και να μάθετε μερικά κόλπα από τους δασκάλους.

在广州花都西部的山岭之间,藏着一座连名字都透着书卷气的古村——藏书院村。这里除了书卷气,还有江湖气。相传清朝初年,频繁出现在武侠剧中的大侠洪熙官曾隐居于此,传授村民武艺。正是有了这一机缘,藏书院村的许多村民世代修习洪拳,并在清朝末年成立武术馆,传承至今已百余年。周末无事,不妨来这里偷闲两日,向师傅们学上几招,细细品味岭南文化中的韵味与风情。