【中希双语】Shaoguan Shixing: Τα λουλούδια του κράταιγου είναι σαν το χιόνι και το άρωμα τους χαϊδεύει τις μύτες 韶关始兴:初见山楂花似雪,细闻春色香满枝


Πολλοί άνθρωποι έχουν δει φρούτα κράταιγου, αλλά σπάνια έχουν δει άνθος κράταιγου. Αυτή τη στιγμή είναι η εποχή που ανθίζουν τα λουλούδια στο βόρειο Guangdong.

Περισσότερα από 300 στρέμματα λουλουδιών κράταιγου που φυτεύτηκαν στη φάρμα Yifu, στην πόλη Chengnan, στην κομητεία Shixing, στην πόλη Shaoguan ανταγωνίζονται για να ανθίσουν, γεμάτα αρώματα και ανοιξιάτικα τοπία. Στέκοντας στην κορυφή του βουνού και κοιτάζοντας από μακριά, τα λουλούδια του κράταιγου σε όλα τα βουνά είναι σαν νιφάδες χιονιού και λευκά σύννεφα που πλανώνται γύρω από τα βουνά. Το αναζωογονητικό άρωμα των λουλουδιών έρχεται με τις ριπές του ανέμου του βουνού.

Τα λουλούδια του κράταιγου είναι πολύ ιδιαίτερα. Τα άνθη ανοίγουν προς τα κάτω και σχηματίζεται μια συστάδα από δεκάδες λουλούδια. Οι κίτρινοι στήμονες είναι διάστικτοι στη μέση, πράγμα πολύ χαριτωμένο. Κατά καιρούς, στα λουλούδια πετούν μέλισσες απασχολημένες με τη συλλογή νέκταρ. Αυτός ο κράταιγος έχει φυτευτεί εδώ και επτά χρόνια και ανθίζει στις αρχές Φεβρουαρίου κάθε χρόνο, προσελκύοντας πολλούς ανθρώπους να έρθουν για να απολαύσουν τα λουλούδια.


很多人见过山楂果,却很少见过山楂花。眼下正值粤北地区花开烂漫的时节,韶关市始兴县城南镇溢富农场种植的300多亩山楂花正竞相绽放,芳香弥漫,满园春色。站在山顶远远看去,漫山遍野的山楂花如飘雪,又如一片片白云缭绕山间,沁人肺腑的花香随着阵阵山风扑鼻而来。山楂花很特别,花朵是朝下开放,由十几朵甚至几十朵花组成一簇,黄色花蕊点缀中间,分外可爱,不时有蜜蜂在花丛中飞舞,忙着采花蜜。这片山楂树已经种植了七年,每年的二月初开花,吸引很多人过来赏花。