【中希双语】Μετά από τρία χρόνια απουσίας, η έκθεση μαρουλιού Kengkou στην περιοχή Liwan, Guangzhou επιστρέφει 阔别三年,广州荔湾区坑口生菜会热闹回归


Η καντονέζικη λέξη μαρούλι είναι συνώνυμη με το “βγάζω λεφτά”. Η έκθεση μαρουλιού Kengkou, η οποία έχει ιστορία περισσότερα από 300 χρόνια, είναι μια παραδοσιακή λαϊκή δραστηριότητα που πραγματοποιείται από χωρικούς στο χωριό Kengkou, στην οδό Chongkou, στην περιοχή Liwan, στην πόλη Guangzhou.

Πραγματοποιείται κάθε 26η ημέρα του πρώτου σεληνιακού μήνα. Εκείνη την ημέρα, πολλοί πολίτες θα επισκεφθούν την έκθεση μαρουλιού στο Hang Hau και θα πάρουν «φύλλα μαρουλιού» για να προσευχηθούν για «ευημερία» και ομαλή πλεύση το επόμενο έτος. Στις 15 Φεβρουαρίου, τη νύχτα πριν από την επίσημη έναρξη της έκθεσης μαρουλιού Kengkou, ο δημοσιογράφος επισκέφτηκε εκ των προτέρων τον χώρο της έκθεσης. Φαίνεται ότι οι πάγκοι που πωλούν ανεμόμυλους και χειροτεχνίες είναι πολύ δημοφιλείς και τα “φύλλα μαρουλιού” είναι επίσης έτοιμα. Η έκθεση μαρουλιού επιστρέφει μετά από τρία χρόνια!


生菜的粤语谐音为“生财”。拥有300多年历史的坑口生菜会,是广州市荔湾区冲口街坑口村村民开展的一种民间民俗传统活动,每逢农历正月廿六举行。当天,众多市民会到坑口逛生菜会、取“生菜包”,祈求来年“生财”、顺风顺水。2月15日,在坑口生菜会正式启动前一晚,记者提前探营走访,可见售卖风车、工艺品的摊位人气火热,“生菜包”也已准备就绪,热闹的生菜会阔别三年后重新归来!