【中希双语】Υπέροχο! Η καντονέζικη όπερα “Ο θρύλος του λευκού φιδιού” έχει εμφανιστεί περισσότερες από 100 φορές 火爆!粤剧《白蛇传·情》演出已逾百场


Πριν από λίγες μέρες, η καντονέζικη όπερα «Ο θρύλος του λευκού φιδιού» ανέβηκε στο Guangdong Cantonese Opera Art Center. Με τη συγκλονιστική ιστορία αγάπης, την όμορφη σκηνογραφία και το μοναδικό καντονέζικο τραγούδι όπερας, το έργο προσέλκυσε το νεανικό κοινό από όλη τη χώρα να το παρακολουθήσει.

Η καντονέζικη όπερα “Ο θρύλος του λευκού φιδιού” σε λίγο περισσότερο από δύο ώρες, άφησε το κοινό να δει την Bai Suzhen που τολμά να αγαπά και να μισεί, την Xiaoqing που είναι ειλικρινής και γενναία και τον Xu Xian που είναι βαθιά στοργικός. Όλα τα πράγματα έχουν ανιμισμό, όλα τα ζωντανά όντα έχουν συναισθήματα, και ο κόσμος είναι όμορφος, το απόλυτο ειδύλλιο. Τόσο συναισθηματικοί, που πολλοί θεατές είχαν ακόμη και δάκρυα στα μάτια. Στο συναρπαστικό μέρος της παράστασης, ακούστηκαν δυνατά χειροκροτήματα και ζητωκραυγές, και όλοι πάνω και έξω από τη σκηνή βυθίστηκαν στο έργο.


Η καντονέζικη όπερα «Ο θρύλος του λευκού φιδιού» έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 100 παραστάσεις από τη δημιουργία της και την πρεμιέρα της το 2014, αποκτώντας μεγάλο αριθμό θαυμαστών. Η καντονέζικη ταινία όπερας “Ο θρύλος του λευκού φιδιού” κέρδισε περισσότερα από δέκα εγχώρια και ξένα βραβεία κινηματογράφου, έσπασε το ρεκόρ κινεζικών ταινιών όπερας και προσέλκυσε πολλούς νέους να προσέξουν, να κατανοήσουν και να αγαπήσουν την καντονέζικη όπερα.

日前,粤剧《白蛇传·情》在广东粤剧艺术中心上演。该剧以凄美的爱情故事、唯美的舞台设计、独具韵味的粤剧唱腔,吸引了全国各地的年轻观众慕名前来观看。

短短两个多小时的粤剧《白蛇传·情》,让观众看到了敢爱敢恨的白素贞,率直勇敢的小青,一往情深的许仙,不再是非黑即白的“反派”法海,构建了“万物有灵,众生有情,世间皆美”的极致浪漫。情之所至,不少观众甚至眼含热泪。演出打斗精彩之处,掌声雷鸣、欢呼不已,台上台下,都沉浸在戏中。

据了解,粤剧《白蛇传·情》从2014年创排、首演至今,演出已超过了100场,收获了大批粉丝。而粤剧电影《白蛇传·情》,一举拿下国内外十多个电影奖项,打破了中国戏曲类电影票房纪录,吸引了很多年轻人关注粤剧、了解粤剧并喜欢上粤剧。