【中希双语】Guangzhou, Guangdong: Ας δούμε τον πίθηκο Proboscis 广东广州:一起来看动物界的“匹诺曹”——长鼻猴


Η 29η Ιουνίου είναι η Εθνική Ημέρα Δράσης Εκλαΐκευσης της Επιστήμης. Ο ζωολογικός κήπος Chimelong ξεκίνησε μια δραστηριότητα επίσκεψης για τον πίθηκο Proboscis, προσκαλώντας τις οικογένειες να επισκεφτούν το νεογέννητο πίθηκο Proboscis στο Guangzhou Chimelong Proboscis Monkey Park.

Στο χώρο της εκδήλωσης, το προσωπικό προστασίας μοιράστηκε επίσης την ιστορία της γέννησης του νεογέννητου πιθήκου Proboscis και διεξήγαγε επί τόπου επιστημονικές ερωτήσεις και απαντήσεις για να ενισχύσει τη γνώση και την κατανόηση του κοινού για το σπάνιο αυτό είδος πιθήκου.

Το Guangzhou Chimelong Wildlife Park είναι το μόνο πάρκο άγριας ζωής στην Κίνα όπου μπορείτε να δείτε πίθηκους Proboscis. Από την επιτυχημένη εισαγωγή των πιθήκων Proboscis το 2017, οι πίθηκοι αυτοί ζουν εδώ ευτυχισμένοι για 7 χρόνια και τα μέλη της οικογένειάς τους συνεχίζουν να αυξάνονται κάθε χρόνο.


6月29日是全国科普行动日。长隆开展长鼻猴新生探访活动,邀请亲子家庭来到广州长隆长鼻猴园,共同探访新生长鼻猴宝宝,解锁长鼻猴大鼻子之谜。活动现场,亲子家庭齐齐参与卡通长鼻猴鼻子DIY,此外,保育员还特别分享了长鼻猴新生宝宝出生的故事,并进行现场科普问答互动,增进大众对珍稀物种长鼻猴的认识和了解。据悉,广州长隆野生动物世界是全国唯一能看到长鼻猴的野生动物世界,自2017年成功引进长鼻猴以来,长鼻猴已经在长隆快乐生活了7年,并且家庭成员每年都在不断发展壮大。