【中希双语】Αλληλεπίδραση μεταξύ Guangzhou Zengcheng litchi και Xi’an Huaqing Palace 广州增城荔枝与西安华清宫梦幻联动


Την εποχή της ακμής της δυναστείας των Tang, η αρχαία πρωτεύουσα Xi’an και το Lingnan συνδέθηκαν με litchi. Σήμερα, μετά από χίλια χρόνια, οι δύο πόλεις Xi’an και Guangzhou συναντιούνται ξανά στο παλάτι Huaqing. Πρόσφατα, η Li Jie, που υποδύεται την πριγκήπισσα Yang, πήγε προσωπικά στο Zengcheng του Guangzhou για να μαζέψει φρέσκα litchi και να τα φέρει πίσω στο Xi’an.

Στις 8 Ιουλίου, περισσότεροι από 30.000 τουρίστες πήγαν στη γραφική περιοχή του παλατιού Xi’an Huaqing για να συμμετάσχουν στη θεματική δραστηριότητα “Από το Guangzhou στο Xi’an, όταν το Zengcheng litchi συναντά το παλάτι Huaqing”. Το καλοκαίρι, οι ντόπιοι πολίτες και οι τουρίστες δοκιμάζουν προσωπικά τα πιο φρέσκα litchi από το Zengcheng του Guangzhou και απολαμβάνουν τη θεραπεία αποκλειστικά για πρίγκιπες και ευγενείς στην αρχαιότητα. Υπήρχαν πολλά highlights στον χώρο της εκδήλωσης και ενδιαφέρουσες ερωτήσεις και απαντήσεις εμπλούτισαν περαιτέρω την εμπειρία του κήπου.


盛唐时期,古都长安和山水岭南被荔枝浪漫相连,千年后的今天,西安和广州两座城市在华清宫重新交汇。近日,西安5A级景区华清宫《长恨歌》中杨贵妃的扮演者李洁亲自赴广州增城,挑选新鲜的荔枝带回西安。7月8日,3万多名游客到西安华清宫景区共同参与了“‘荔’经千里,‘宫’候真情——从广州到西安,当增城荔枝遇见华清宫”主题活动。在炎炎夏日里,当地市民游客亲口品尝到来自广州增城最新鲜的冰爽荔枝,享受了一把古代专属于王公贵族的待遇。活动现场亮点纷呈,唐服小姐姐“飞花令”互动以及广州增城文化趣味问答等环节,进一步丰富了游园体验。