【中希双语】Έκθεση ιστορίας και πολιτισμού εγκαινιάζεται στην Ταϊλάνδη 侨批历史文化展泰国开幕


Το απόγευμα της 9ης Ιουλίου, η ιστορική και πολιτιστική έκθεση ξεκίνησε στο κτίριο του Κινέζικου Εμπορικού Επιμελητηρίου της Ταϊλάνδης. Η ανάγνωση των επιστολών όχι μόνο καταγράφει τη νοσταλγία για την πατρίδα, αλλά αντικατοπτρίζει επίσης πώς η εξαιρετική παραδοσιακή κινέζικη κουλτούρα συνδυάζεται με τον κόσμο σε μια ενότητα ιστοριών για την οικογένεια, την πόλη και τη χώρα.

Ο Lin Chuqin, πρόεδρος του Κινέζικου Εμπορικού Επιμελητηρίου της Ταϊλάνδης, είπε ότι αυτό είναι κάτι που γνώριζε από παιδί και σχετίζεται βαθιά με την εμπειρία των γονιών του. Αυτό που τον εξέπληξε ακόμη περισσότερο ήταν η ανακάλυψη των επιστολών που έστειλε ο πατέρας του στη γενέτειρά του, τα οποία αντικατοπτρίζουν τη φιλία των Κινέζων από το εξωτερικό που εκτιμούν την οικογενειακή στοργή και τη φροντίδα για την πόλη τους.

7月9日下午,“三江出海 一纸还乡”侨批历史文化展在泰国中华总商会大厦光华堂拉开帷幕。阅读一封封侨批,当中记载的不仅是对桑梓的思念情怀,更在一段段家、城、国的故事中体现中华优秀传统文化如何与世界交融互鉴、迸发活力。泰国中华总商会主席林楚钦说,侨批是从小就熟悉的事物,且与父辈的经历有着深刻关联,更让他惊喜的是,在侨批展现场,发现了他父亲寄到家乡的批信,它们体现着华侨重视族亲、心系桑梓的情谊。