【中希双语】Οι Πανεπιστημιακοί Αγώνες του Chengdu πρόκειται να αρχίσουν. Τι περιμένεις περισσότερο; 成都大运会开幕在即,你最期待的是什么?


Η 31οι Θερινοί Πανεπιστημιακοί αγώνες θα διεξαχθούν στο Chengdu από τις 28 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου φέτος. Αυτή είναι επίσης η πρώτη ολοκληρωμένη διεθνής αθλητική διοργάνωση που πραγματοποιείται στη δυτική Κίνα. Το θέμα της τελετής έναρξης των Πανεπιστημιακών αγώνων του Chengdu είναι «Αποκτώντας όνειρα», και το θέμα της τελετής λήξης είναι «Τα όνειρα φωτίζουν το μέλλον». Η μασκότ των αγώνων “Rong Bao” δημιουργήθηκε με βάση το γιγάντιο πάντα “Sesame”.

Η Πανεπιστημιακοί αγώνες του Chengdu περιλαμβάνουν 18 μεγάλα και 269 μικρά αγωνίσματα και θα αποδώσουν 269 χρυσά μετάλλια. Μεταξύ αυτών, η διοργάνωση στίβου που παράγει τα περισσότερα χρυσά μετάλλια θα βγάλει 50 χρυσά μετάλλια. Επιπλέον, η κολύμβηση θα αποδώσει 42 χρυσά μετάλλια, ενώ το ταεκβοντό και οι πολεμικές τέχνες θα αποδώσουν 23 και 20 χρυσά μετάλλια, αντίστοιχα.

Ποια είναι τα νέα highlights των φετινών Πανεπιστημιακών αγώνων του Chengdu; «Χαμηλός άνθρακας και προστασία του περιβάλλοντος» είναι η βασική ιδέα αυτής της διοργάνωσης. Ανάμεσα στα περισσότερα από 900 οχήματα εργασίας της οργανωτικής επιτροπής, το 90% από αυτά είναι οχήματα νέας ενέργειας. Ταυτόχρονα, όσον αφορά την κατασκευή χώρων, την υποστήριξη εκδηλώσεων και την ψηφιακή προβολή, έχουν υλοποιηθεί συνολικά περισσότερα από 170 τεχνικά προϊόντα, που καλύπτουν περισσότερους από 30 χώρους, για την παροχή τεχνολογικής υποστήριξης για την οργάνωση, τη συμμετοχή και την παρακολούθηση παιχνιδιών.


第31届世界大学生夏季运动会将于今年7月28日至8月8日在成都举办,这也是我国西部地区首次举办的综合性国际体育赛事。成都大运会开幕式主题为“成就梦想”,闭幕式主题为“梦想点亮未来”。大运会吉祥物“蓉宝”以熊猫基地真实的大熊猫“芝麻”为原型创作。

成都大运会比赛项目包括18个大项、269个小项,将产生269枚金牌。其中产生金牌最多的为田径项目,将产生50枚金牌。此外,游泳将产生42枚金牌,跆拳道和武术将分别产生23枚和20枚金牌。

本届成都大运会,又有哪些新的亮点?“低碳环保”是本届大运会的重点理念。在绿色低碳方面,成都大运会引入了二手循环服务类官方供应商,这也是国际大型综合赛事首次引入二手循环经济实例。此外,组委会的900多辆工作用车中,其中90%是新能源。与此同时,“科技赋能”也是本届大运会的一大亮点。成都大运会重点围绕主场馆、大运村等空间,在场馆建设、赛事保障、数字观赛等方面,实施共计170余项技术产品,覆盖30余个场馆,为办赛、参赛、观赛提供科技支撑。