【中希双语】Ξεκινά το ψάρεμα στη θάλασσα της Νότιας Κίνας, πυροδοτώντας ένα νέο κύμα έκρηξης στον παράκτιο τουρισμό 南海开渔,新一波滨海旅游热潮袭来


Πρόσφατα, μετά από περισσότερους από τρεις μήνες αναμονής, από το Yangjiang στο Maoming, το Zhanjiang, το Zhuhai, το Shanwei, το Dongguan… το πολυσύχναστο Φεστιβάλ ψαρέματος στη θάλασσα της Νότιας Κίνας ήχησε την κόρνα της «γιορτής θαλασσινών» με έναν δυνατό ήχο γκονγκ και ντραμς.

Ενώ προσελκύει τουρίστες σε διάφορα αλιευτικά λιμάνια για να φάνε θαλασσινά, έχει πυροδοτήσει ένα νέο κύμα παράκτιου τουρισμού. Σύμφωνα με ένα μέλος του προσωπικού του ταξιδιωτικού γραφείου Guangdong, μεταξύ των σημερινών προϊόντων με θέμα την παράκτια ακτοπλοΐα, οι διαδρομές κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ ψαρέματος είναι οι πιο δημοφιλείς. «Οι τουρίστες μπορούν προσωπικά να βγουν στη θάλασσα για να ψαρέψουν καβούρια, να παίξουν με ψάρια, να μαγειρέψουν και να δοκιμάσουν θαλασσινά.


近日,从阳江到茂名、湛江、珠海、汕尾、东莞……经历了三个多月的南海伏季休渔期,热闹的南海开渔节以锣鼓喧天的气势吹响“海鲜大战”及“贴秋膘”的号角——在吸引游客前往各渔港进行渔获尝鲜的同时,引发了新一波滨海旅游打卡的热潮。在广东沿海,各地开渔节成为此时人们餐桌最好的供给,石斛鲍鱼炖鸡汤、瑶柱扒海参、炆鱼丸鱼腐……数不清的令人食指大动的海鲜美味,怎一个“鲜”字能够概括。据广东旅行社工作人员介绍,当前滨海主题相关产品中,开渔节限定线路最受关注,“游客可以亲自出海钓鱼捕蟹,逗趣河豚,现煮现吃,品尝渔获。”