【中希双语】Το γεγονός που ενθουσιάζει τους πολίτες του Hong Kong επιστρέφει! 让香港市民热血沸腾的这项活动,重新回归!


Ο Διαγωνισμός “KONG KONG Cheung Chau island Bun Scrambling”, ο οποίος έχει ανασταλεί για τρία χρόνια λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού, επέστρεψε. Στις 16 Απριλίου, η εκδήλωση «Mountain Bun Grabbing» άνοιξε στο νησί Cheung Chau. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Cheung Chau Bun Festival, ενός εθνικού έργου άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς στο Hong Kong.

Το “Bun Scrambling” ύψους 14,42 μέτρων είναι κατασκευασμένο με δομή από χάλυβα και είναι διακοσμημένο με λωρίδες μπαμπού σύμφωνα με τα παραδοσιακά έθιμα. Χιλιάδες προσομοιωμένα “Buns” κρεμιόνται μόνο κατά τη διάρκεια του επίσημου διαγωνισμού. Πολλοί διαγωνιζόμενοι εκπαιδεύτηκαν και ανέβαιναν γρήγορα πάνω-κάτω. Κάθε χρόνο, αυτή η εκδήλωση γίνεται ευπρόσδεκτη από το κοινό, προσελκύοντας πάνω από 10.000 άτομα να συμμετάσχουν σε μια σειρά εκδηλώσεων, ενώ χιλιάδες ντόπιοι πολίτες και τουρίστες από το εξωτερικό έρχονται επίσης να το θαυμάσουν.


因疫情影响停办了三年的香港长洲“抢包山”活动重新回归。4月16日,“香港长洲包山嘉年华2023”在长洲岛拉开帷幕。最引人瞩目的抢包山比赛,将在香港国家级非遗项目“长洲太平清醮”传统节庆期间举行。

高14.42米的“包山”系由钢架结构搭建,并循传统习俗风情在外表配上没有支撑用途的竹片,待正式比赛时才挂上数千个仿真“包子”。多名参赛选手已开展训练,上下攀爬迅如游龙。每年的包山嘉年华均深受市民欢迎,抢包山选拔赛、攀爬嘉年华及抢包山比赛等连串活动吸引逾万人参加,成千上万的本地市民及海外游客亦慕名而至。