(中、希双语)广州春节报道:年“吉”


在新冠疫情影响下,广东省各地迎春花市取消和缩减,广州市番禺区新洲村的45万盆年桔大规模滞销。面对困局,新洲村民委员会梁满坤和村干部们一直努力寻找解决之道。

“在我们快看不到希望的时候,希望抓住了我们。”在2021年农历年前,梁满坤开心地对记者说:“你们上次对新洲村年桔销售困难的报道发出后,引发了很多人关注。随后,政府、媒体在促进产销上精准对接,发起了征集招募活动,用心和情为我们打开了新的销路。”截至今日,新洲村花农在社会各界的帮助下,滞销的45万盆年桔已全部售出。


“过个好年”不再是一句口号或心愿,梁满坤和村干部的努力,帮助花农由愁转喜,无不诉说着他们对新农村建设的责任感,而这份责任感必定贯穿着新洲村的过去和现在,在未来开出绚丽灿烂的花儿。

Υπό την επήρεια της νέας πανδημίας , οι αγορές λουλουδιών της Πρωτοχρονιάς στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ έκλεισαν, και 450.000 γλάστρες μανταρινιών στο χωριό Σινζού, στην περιοχή Πανγιού, έμειναν απούλητες. Αντιμετωπίζοντας τη δυσκολία, ο κοινοτάρχης κ. Λιανγκ Μανκούν και οι αξιωματούχοι του χωριού προσπαθούσαν να βρουν λύση.

Βρήκαμε τη λύση όταν είμαστε σχεδόν απελπισμένοι. Λίγες μέρες πριν την πρωτοχρονιά του νέου σεληνιακού έτους, ο κ. Λιανγκ με χαρά λέει στον δημοσιογράφο: “Η δημοσίευση σας για τις δυσκολίες πώλησης των μανταρινιών μας έχει προσελκύσει πολλή προσοχή. Μετά από αυτό, η κυβέρνηση και τα μέσα ενημέρωσης ξεκίνησαν μια εκστρατεία για να προωθήσουμε την παραγωγή μας και άνοιξε μια νέα ευκαιρία για εμάς.” Μέχρι σήμερα, οι αγρότες του χωριού Σινζού με τη βοήθεια όλων των τομέων της κοινωνίας πούλησαν και τις 450.000 γλάστρες μανταρινιών.

Η “Καλή χρονιά” δεν είναι πλέον σύνθημα ή ευχή. Ο κ. Λιανγκ και οι αξιωματούχοι του χωριού βοήθησαν τους καλλιεργητές βρίσκοντας λύση στο πρόβλημα με υπευθυνότητα.