【中希双语】Chaozhou: Δράκοι χορεύουν μαζί για να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά και τα παραδοσιακά λαϊκά έθιμα μεταδίδονται από γενιά σε γενιά 潮州:群龙齐舞同贺新春,传统民俗代代传承


Κατά τη διάρκεια του Ανοιξιάτικου Φεστιβάλ, “δράκοι χορεύουν” σε πολλά μέρη στο Chaozhou. Ως αποκλειστική τελετή για το κινέζικο έθνος, οι υπέροχοι χοροί των δράκων προσθέτουν μια εορταστική και γαλήνια ατμόσφαιρα στο νέο έτος και φέρνουν υπέροχες εικαστικές γιορτές στον κόσμο. Ξεδιπλώστε την πρωτοχρονιάτικη εικόνα της “Ευημερίας του Δράκου”. Στο αρχαίο χωριό Longhu στην πόλη Chaozhou, το έθιμο του χορού των δράκων που έχει περάσει από γενιά σε γενιά για περισσότερα από εκατό χρόνια ξεκίνησε σύμφωνα με το πρόγραμμα. Μια ομάδα νεαρών χορευτών χορού Δράκου με μέσο όρο ηλικίας μόλις 13 ετών «πέταξε» στο χωριό στο ρυθμό των τυμπάνων. Οι νεαροί χορευτές δράκων είναι όλοι πολύ επιδέξιοι!

春节期间,潮州多地“祥龙齐舞”,作为中华民族的“专属”仪式,神采奕奕的舞龙为新春佳节增添喜庆祥和的节日气氛,为群众带来一场场精彩纷呈的视觉盛宴,铺开“龙腾盛世”的新春画卷。在潮州市潮安区龙湖古寨,传承了一百多年的舞龙习俗如约而至。一个平均年龄仅13岁的“少年飞龙团”踏着鼓点,在寨中“翻飞”。舞龙少年个个身手矫健,威风凛凛!